Η.Π.Α.: Ένας Ιταλός Πήγε τη Σοκολάτα στο Νέο Κόσμο

Rate this item
(0 votes)

Και όπως όλα τα πράγματα γυρίζουν στο σημείο από όπου ξεκίνησαν, έτσι και η σοκολάτα, αφού κατέκτησε όλο τον Κόσμο, έφτασε και στην Βόρειο Αμερική το 1765, πιθανόν στις τσέπες υψηλόβαθμων Άγγλων αξιωματικών που ήταν διορισμένοι στις εκεί αποικίες της Βρετανίας.
Ο Ντομίγκο Γκιραρντέλι, Ιταλός που έκανε εμπόριο κακάο στο Περού έστειλε για πρώτη φορά κόκκους κακάο στο Σαν Φρανσίσκο για τις ανάγκες των κυνηγών χρυσού.
Ο Τόμας Τζέφερσον, τρίτος πρόεδρος των Η.Π.Α. δήλωσε κάποτε: "Η ανωτερότητα της σοκολάτας, τόσο από την υγιεινή, όσο και από θρεπτικής απόψεως, θα κυριαρχήσει έναντι του τσαγιού και του καφέ". Εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της σύνθεσης του πληθυσμού των Η.Π.Α., η σοκολάτα είχε εντελώς διαφορετική υποδοχή.
Κέντρα που προσέφεραν σοκολάτα δεν υπήρχαν, και οι Αμερικανοί  απολάμβαναν  το ρόφημά τους στο σπίτι, ενώ σημαντική διαφορά με αυτή της Ευρώπης ήταν ότι η σοκολάτα δεν απευθύνθηκε μόνο στην κοινωνική ελίτ, αλλά σε όλο το φάσμα του πληθυσμού.
Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας δημιουργήθηκε το 1765 στην Μασαχουσέτη ενώ κατόπιν ακολούθησαν  και άλλα, αφού η ενασχόληση με την σοκολάτα αποδείχθηκε "μεγάλη δουλειά"...

Βρείτε μας στο Facebook

Μεσογείων 70 & Μιχαλακοπούλου 205,
Αμπελόκηποι Αττική 11527
21 0775 8190

Newsletter

User Login