Σοκολάτα & Απόλαυση

Rate this item
(0 votes)

Η απόλαυση, πέρα από συγκλονιστικό συναίσθημα, είναι και μια νευροχημική διαδικασία με την δική της ξεχωριστή πορεία στο νευρικό σύστημα του ανθρώπου. Εργαστηριακές μελέτες έδειξαν ότι όταν ο άνθρωπος βιώνει ευχαρίστηση, το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι πιο αποτελεσματικό σε σύγκριση με τις περιόδους που είναι αγχωμένος ή καταπιεσμένος και τότε είναι πιο επιρρεπής σε μολύνσεις και διάφορες ασθένειες.
Έτσι φαίνεται ότι η ευχαρίστηση είναι πολύ χρήσιμη για τον άνθρωπο, με την προϋπόθεση ότι υποκύπτουμε σε "απαγορευμένους καρπούς", όπως η σοκολάτα. Το μυστικό βρίσκεται στο να υποκύπτουμε  σε άτακτες επιθυμίες χωρίς ενοχές ή άγχος, καθώς επίσης και στο να τρώμε όλο και καλύτερη σοκολάτα και όχι ακόμα περισσότερη σοκολάτα!

Ένας από τους χιλιάδες λόγους για να αγαπάμε την σοκολάτα είναι, όχι μόνο η ευχαρίστηση που νιώθουμε όταν την απολαμβάνουμε, αλλά και όταν την ξετυλίγουμε, την οσφραινόμαστε, την κοιτάμε ή την νιώθουμε.
Όταν την ξετυλίγουμε από την συσκευασία της ή όταν αγγίζουμε τα απαλά χαρτιά συσκευασίας που την καλύπτουν, όταν ανοίγουμε ένα κουτί σοκολατάκια, ο μηχανισμός της προσδοκίας έχει ήδη πάρει μπρος!
Η αγνή σοκολατένια μυρωδιά είναι σαν άρωμα και η σοκολάτα μοιάζει τόσο απαλή που θέλουμε να την ... δαγκώσουμε, σπάζοντας ένα κομματάκι, μ' ένα ανεπαίσθητο  και γαργαλιστικό κρακ! Όταν τελικά περάσει την πύλη των χειλιών, λιώνει αμέσως στο στόμα και μας πλημμυρίζει με μια ανείπωτη αισθησιακή απόλαυση.
Η σοκολάτα αξιοποιήθηκε κατά κόρον σαν δώρο. Όταν προσφέρεται ένα κουτί με υψηλής ποιότητας σοκολάτα, αυτό είναι αρκετό για να υφάνει δεσμούς φιλίας μεταξύ των ανθρώπων σε πολλά επίπεδα.
Η σοκολάτα επίσης δημιουργεί  πολύτιμη πολιτιστική κοινωνική και πνευματική αφύπνιση.
Ένα μικρό κουτί σοκολατάκια  μπορεί να πει χιλιάδες ευχαριστώ σε μια οικοδέσποινα ή στον αγαπημένο-η. Επίσης μπορεί να πει "καλή τύχη", "συγχαρητήρια", "καλό ταξίδι" ή "συγγνώμη".
Η βασίλισσα Βικτορία της Αγγλίας, κάποτε, έστειλε 2.268 κιλά σοκολάτας στα πιστά στρατεύματά της, για τα Χριστούγεννα.
Οι πωλήσεις εκτοξεύονται σε περιόδους όπως τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, την ημέρα της μητέρας, του Αγίου Βαλεντίνου και άλλες.
Δεν υπάρχει χώρα του κόσμου που να μην συμπεριλάβει την σοκολάτα σαν μέρος της γαστρονομικής κουλτούρας της. Και είναι οι σοκολατένιες  εμπειρίες που ενώνουν παγκόσμια τους εραστές της σοκολάτας, που απολαμβάνουν την "Τροφή των Θεών".

Βρείτε μας στο Facebook

Μεσογείων 70 & Μιχαλακοπούλου 205,
Αμπελόκηποι Αττική 11527
21 0775 8190

Newsletter

User Login